MIA OSVOJILA BRONČANU MEDALJU, A STJEPAN IZBORIO FINALE LISTE K 1 SERIJE A U TURSKOJ

Od 23. do 25.9.2022. godine u turskom gradu Izmit (provincija Kocaeli) održan je međunarodni karate turnir (WKF) K1 Serije A na kojemu je sudjelovalo 1105 natjecatelja iz 75 zemalja sa svih kontinenta.

Prvog dana natjecanja, Mia je nastupala u kategoriji seniorke -68 kg u konkurenciji 70 natjecateljica iz 25 zemalja i osvojila brončanu medalju. Kroz šest borbi, ostvarila je pet pobijeda. Slavila je protiv Turkinje 8-0, Alžirke 6-0, Iranke 2-0 i Britanke 4-2, a u polufinalu je izgubila od Egipćanke 1-0. U borbi za broncu pobijedila je natjecateljicu iz Bosne i Hercegovine na preglašavanje – jednoglasno 5-0.

Drugog dana natjecanja, nastupao je Stjepan i uspješno se borio do četvrtfinala, odnosno do finala liste. U njegovoj kategoriji -67 kg nastupalo je 96 natjecatelja (maximalan broj prijava) iz 35 zemalja. Slavio je protiv Ukrajinca 5-5 na preglašavanje sudaca 3-2, zatim Turčina 2-2 na prednost prvog boda (Senshu), Iranca 8-0 i Francuza 1-0. U finalu liste ispao je od Kazahstanca 2-1. Kazahstanac je izgubio u slijedećem kolu od Egipćanina, te Stjepana nije povukao u repasaž.

Ovo je sjajan uspjeh naših natjecatelja i trenera (moja malenkost) Karate kluba Stijena, s obzirom da su u Turskoj nastupale brojne i jake reprezentacije iz cijelog svijeta.